Tuesday, September 1, 2015

Sup Tauhu Cendawan Butang


BAHAN-BAHAN:
2 keping tauhu | dipotong empat
3 biji cendawan butang | dihiris
2 biji ubi kentang | dipotong dadu
1 biji bawang merah | dicincang
2 ulas bawang putih | dicincang
½ ketul kiub pati ayam
5 tangkai cili padi merah | dihiris serong
1 tangkai daun kucai | dipotong
Air secukupnya
Garam dan serbuk perasa secukup rasa
Minyak untuk menumis


CARA MEMASAK:

1 Panaskan minyak dan tumis bahan cincang sehingga naik bau.
2 Kemudian masukkan kiub pati ayam dan air secukupnya. Kacau rata dan pastikan kiub pati ayam tidak berketul.
3 Seterusnya masukkan ubi kentang dan biarkan sehingga empuk barulah dimasukkan cendawan butang, tauhu, cili padi merah dan daun kucai.
4 Akhir sekali, perasakan. Sedia untuk dimakan.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...