Friday, August 7, 2015

Roti jala

Roti jala AWA HOMEBAKERY

Bahan:
2 cawan tepung gandum
2 cawan jus daun pandan
*blend pandan dengan 2 ½ cawan air & ambil airnya saja
*baki ½ cawan simpan sebab kita nak pakai buat sosnya pula


1 biji telur

Sedikit vanilla
Secubit garam


Caranya:
Campur semua bahan & blend sampai dapat texture halus






Sos kastard pandan
Resepi : Fiza@lgk


1
½ sudu besar tepung kastard
1
½ cawan santan/saya guna susu cair
½ cawan jus pandan (baki yang tadi)
5 sudu besar gula (kurangkan kpd 3-4 sudu jika nak manis yang sedang2)
2 helai daun pandan (simpulkan)
Secubit garam

Satukan semua bahan, kacau atas api perlahan sampai likat. Sejukkan.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...